Mer information om OC Ultimate

Våra leder och stigar bjuder på utmaningar. Inte i form av överdrivet många höjdmeter utan mer i form av en hel del teknisk cykling. Här Gäller det att hålla tungan rätt i munnen och koncentrera sig var man lägger sin linje. Rötter, stenar och klipphällar är återkommande inslag på alla våra banor. Men det bjuds självklart på massor av jämna fina delar i riktigt fin skogsmylla och fantastiska naturupplevelser också!

före start

Anmälan
Anmälan till OC Ultimate görs HÄR. Ett startbevis erhålls i samband med anmälan och detta behöver vara löst innan start. 

Tävlingscentra (TC)
SCA Arena, Anderssons väg 3, Obbola. Ca 400 m från Obbola skola.

Datum för tävlingen
15 juli – 30 augusti 2020.

Parkering
Parkering sker vid skyltade platser vid SCA Arena alt Obbola skola, ca 400 m från TC om det är fullt på parkeringen.

Toaletter
Torrdass finns på tävlingsarenan.

Vatten och energi
Tyvärr finns inget rinnande vatten vid TC. Vätska behöver därför tas med själv inför kraftprovet. Tänk även på att ta med energi så det räcker under hela denna utmaning.

Tips!
Tänk på att ha bra med batteri i den klocka eller cykeldator som ska regga passet. Det är heller inte så tokigt att regga med en back-up om något skulle hända.

OBS!
Vi vet av egen erfarenhet att det lätt kan köras lite fel när man är trött och ofokuserad. Men kasta inte in handduken för det. Återvänd till platsen där felkörningen skedde och fortsätt därifrån. Visst, en del tid har gått i onödan, men utmaningen lever fortfarande …

 

under loppet

Bana, markeringar och bemanning
Start och mål på tävlingsarenan. Här kommer man även återvända/varva efter varje avverkad led. Samtliga leder är skyltade, men var uppmärksamma på att skyltar kan ha skadats eller på annat sätt avlägsnats. Det är bra att skapa sig en bild över hur lederna går i terrängen. Ett tips är även att ladda ner gps-filen över banan och spara till sin cykeldator, den hittas här (kommer laddas upp så snart den är klar)

Säkerhet
Deltagande sker på egen risk. Banorna innehåller flertalet partier av mer eller mindre tekniska partier (färre ju kortare lopp), använd sunt förnuft och var koncentrerad

efter loppet

Ladda upp gps
När sista leden avverkats sparas hela turen och laddas sedan upp på strava. Ta även gärna en skärmdump på passet och maila namn, startbevis/bokningsnr, datum och bild till obbolaikcykel@gmail.com. Skriv gärna även användarnamn på instagram om det önskas publicering av den avklarade utmaningen 🙂

Resultat
En lista på individer som genomfört OC Ultimate kommer publiceras här på hemsidan efter sista tävlingsdatum. Då kommer även vinnarna i utlottningen meddelas.

Finisher-Tshirt
Tröjan går att kvittera ut mest troligt under augusti.

 

 

 

 

 

 

OBBOLA CHALLENGE

OC MTB 2022

2 juli

OC trail

Inget datum satt ännu ...

Kontakt

Mail

obbolaik.cykel@gmail.com

Address

Anderssons väg 3, Obbola
Karta