Är du redo för 2020 års fetaste stigutmaning?

I tider som dessa med avsaknad av tävlingar och större cykelevent får man försöka hitta alternativa sätt att utmana sig på och hålla motivationen på topp. Vi blev i vår tvungna att ställa in vårt kraftprov Obbola Challenge MTB. Trist och tomt men samtidigt ger det utrymme för att tänka lite nytt och skapa nya challenges. 

Genom Obbola Challenge Ultimate vill vi ge alla hugade, här i norr men kanske även ifrån söder, en rejäl stigutmaning. OC Ultimate är nämligen mest troligt den saftigaste av alla Sveriges MTB-utmaningar 2020 och med hästlängder den fetaste vi någonsin skapat.

Genomförande

OC Ultimate är ett event som pågår mellan 15 juli – 30 augusti och som man själv väljer när det ska starta.  Utmaningen bygger på att cykla ALLA våra permanent uppmärkta leder i den ordning de finns uppradade på informationstavlan på SCA Arena i Obbola, från de gröna hela vägen till den sista svarta. 13 stycken totalt. Rad för rad från vänster till höger*. Detta ska ske i ett svep och kan ej delas upp. Det handlar om 100 km cykling där ca 80-85% går på mer eller mindre utmanande stig och det ”värsta” kommer på slutet när man är som tröttast.

För att delta i utmaningen behöver man anmäla sig via eventets hemsida http://simplesignup.se/event/169201-obbola-challenge-ultimate, samt erlägga startavgiften, 250 kr. Dessutom behöver hela turen registreras med en gps-läsare (dator, klocka) och sedan laddas upp på strava.com alternativt maila sin gps-fil till oss för analys. Med ett startbevis är det fritt fram att försöka klara av OC Ultimate så många ggr man vill inom datumperioden för tävlingen.

*Lederna ska cyklas enligt följande ordning: Korta spåret -> Spåret -> Hi5 XC Trail (hela/långa) -> Själafjärden -> Fornis -> Lövis -> Åsen -> Torpet -> Mölle -> Södra -> OC -> Romlet -> Eriks Onda.

Finisher-tshirt och utlottning av grymt fina priser!

Vid korrekt genomförd OC Ultimate erhålls en exklusiv finisher-tröja och man är även med i två olika utlottningar av fina priser från våra sponsorer Hi5, Sigr, By Bike och Team Sportia. Med ett prisbord värt närmare 50 000 kr!

Den ena utlottningen rör endast de som lyckats genomföra hela utmaningen och i den andra utlottningen deltar alla som löst startbevis och cyklat ca 40% av sträckan, dvs till och med leden Åsen.

Att sedan försöka hamna så långt upp på listan i Strava som möjligt och jämföra sig med övriga grymmingar som bockat av utmaningen är en bonus och även en del prestige förstås.

Grymma priser i våra utlottningar!
En monsterutmaning måste ju även ha ett prisbord av monsterklass. Högsta vinsten är en helt ny, snabb, bärbar dator från Dell (värde ca 12 000 kr) som sponsorn Hi5 bidrar med. Sigr har lastat in presentkort att använda på deras webb till ett värde av 20 000 kr, By Bike och Team Sportia bidrar med fina cykelrelaterade produkter (..).

Priser lottas ut bland alla som löst startavgift och visat att de även gjort försök att klara utmaningen, dvs cyklat minst ca 40% av sträckan, det innebär till och med leden ÅSEN. Dessutom deltar alla som slutfört hela utmaningen i en ytterligare utlottning.

Ev. vinstskatt betalas av vinnarna.

regler.

 • Innan start behövs ett startbevis. Det erhålls när man anmäler sig på simplesignup samt erlägger startavgiften 250:- vilket ska göras minst en dag innan start.
 • Startbeviset är personligt.
 • För att genomförandet ska räknas som helt giltigt krävs att;
  – startbevis lösts
  – utmaningen genomförts inom datumperioden
  – alla leder cyklats
  – lederna cyklats i rätt ordning
  – lederna cyklats i en följd vid samma tillfälle
  – turen registrerats med gps-läsare och ej är uppdelad i flera sparade filer
  – turen ska (helst) laddas upp på Strava och att den där ”rimmar” i bästa möjliga mån med det registrerade segmentet Obbola MTB – Obbola Challenge Ultimate. (Passet måste göras publikt samt döpas till ”OC Ultimate 2020”) OM man inte har Strava så går det bra att maila sin gps fil till oss för analys.
  – efter slutfört lopp/försök ska startbevis/bokningsnummer och bevis på sin cykeltur (tex skärmdump eller länk till på stravapasset) mailas till obbolaik.cykel@gmail.com.
  Vi gör en analys av alla pass som inte exakt matchar huvudsegmentet då det verkar räcka med några 100 m felkörning för att det inte ska matcha. 
 • Deltagande i utlottning nr1. Kommer man till start men inte genomför hela sträckan så går det bra att ladda upp den sträcka som cyklats. För att delta i utlottning nummer 1 krävs att man kört till och med leden Åsen (Korta spåret, Spåret, Hi5 XC Trail, Själafjärden, Fornis, Lövis, Åsen) 

navigera rätt!

Att hitta runt våra leder och köra dem i rätt ordning för denna utmaning går att göra på två sätt. Antingen kör man analogt och följer respektive leds skyltar eller så kör man digitalt genom att ladda in gps-spåren direkt i sin cykeldator. Gps-filer finns för alla våra enskilda leder hittas nedan och gps-fil för hela Obbola Challenge Ultimate kan laddas här;
Obbola_Challenge_Ultimate – HELA

GPS-filer för respektive led, numrerade i den ordning de ska cyklas:
1._Korta_Spåret_1,4_km.gpx
2._Spåret_3,2_km.gpx
3._Hi5_XC_Trail.gpx
4._Själafjärden.gpx
5._Fornis.gpx
6._Lövis.gpx
7._Åsen.gpx
8._Torpet.gpx
9._Mölle.gpx
10._Södra.gpx
11._OC_(Obbola_Challenge).gpx
12._Romlet.gpx
13._Eriks_Onda.gpx

Tagga gärna!

Instagram och facebook.
Sedan blir vi väldigt glada om det görs inlägg på sociala medier i samband med detta. Före, under och efter och naturligtvis när man stolt visar upp sin finisher-tshirt. Då får man gärna tagga @obbolaikcykel #OCultimate #obbolaikcykel #scaarena

OBS!
Av egen erfarenhet har vi lärt oss att det lätt kan köras lite fel när man är trött och ofokuserad. Men kasta inte in handduken för det. Återvänd till platsen där felkörningen skedde och fortsätt därifrån. Visst, en del tid har gått i onödan, men utmaningen lever fortfarande …

Vi vet att en hel del cyklister är redo för att anta utmaningen.

Frågan är bara – är DU en av dem?

Detta är en monsterutmaning. Sträckan och det underlag man cyklar på är en sak, men att slåss med sina egna tankar och behöva behålla fokus under mer än 5 timmar (säkerligen några timmar ytterligare för de flesta) blir ett riktigt test. Varvning vid SCA Arena kommer ske hela 12 ggr och där kan det vara ”enkelt” att avbryta. Att sedan behålla fokus och hela tiden köra rätt efter lederna är en annan svårighet.

Hur många/få som verkligen kommer lyckas genomföra en helt korrekt OC Ultimate vågar vi inte gissa. Men troligen kommer de med en finisher-tshirt tilhöra en ganska exklusiv skara hårdingar.

OBBOLA CHALLENGE

OC ULTIMATE

15 juli – 30 augusti 2020

OC trail

INSTÄLLT 2020!

OC MTB

INSTÄLLT 2020!

Kontakt

Mail

obbolaik.cykel@gmail.com

Address

Anderssons väg 3, Obbola
Karta